Statusoppdatering uke 23Langt på vei: 23 uker

Igjen til termin: 17 uker

Termin:  16.september

Neste kontroll: 28-uker`s kontroll 21.juni til lege

Kjønn: Det er det bare nurket i magen som vet og vi selv ønsker ikke å vite det heller;-) 

Utålmodig: Nei,h*n må bare kose seg der inne en stund til

Navn:  Vi har flere navn vi liker til begge kjønn,er enige om alle sammen og de blir holdt hemmelig til fødselen:-)

Innkjøp: En del klær,gulpekluter,vippestol og vogn;-)

Vektøkning: 10 kg. (Å ikke mas om at det er mye for det er NORMALT!)

Melk  i brystene:  Råmelk siden uke 20.

Strekkmerker:  Nei

Hevelser og vann i kroppen:  Ja,mye vann i føttene.

Hodet ned:  Nei

Aktivitet på babyen: Aktivitet store deler døgnet gjennom.Nå kan man kjenne forskjell på en fot og en arm også:-)
Pappaen synes det er storstas å få kjenne spark og han legger ofte øret inntil for å lytte♥

Tungt: Nei,men blir fortere sliten.

Kynnere: Har hatt mye i det siste,mest ved gåing og fysisk aktivitet.

Hodet festet: Nei

Barnerom:  Planlegging er i gang men venter med oppussingen til i sommer.

Sulten: Nei,3 måltider om dagen som normalt og spiser frukt og grønt imellom.

Matkick/Drikke: Druer,kiwi,champignon! Knekkebrød med kokt skinke er også en favoritt!

Plager: Kvalmen ble sporløst borte 15+2.
Bekkenet/korsryggen setter meg ute av aktivitet en del hvis jeg har gjort mye og de sure oppstøtene kommer enkelte kvelder. 

 Humør: Fornøyd og lykkelig! 

Sykehusbaggen: Den pakkes nærmere terminen.

 Høygravid: Nei,det er en stund til.

Om barnet denne uken:

Vekt: ca 500g
Full lengde: 23cm
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 21 uker gammelt. Huden har et klart rød- eller rosaskjær fordi den er så tynn at blodårene viser. Fordi det er så lite fett under huden, er den også ganske rynkete. Lanugohårene og vernix dekker fremdeles kroppen.

Rundt disse tider begynner fosteret å høre, så prat og syng for det! Studier synes å vise at barn kjenner igjen mors stemme etter fødselen, og vil også kunne kjenne igjen far og andre som har pratet eller sunget for det. Er det en spesiell sang eller en liten historie dere har fortalt fosteret flere ganger under svangerskapet, vil barnet sannsynligvis foretrekke og bli beroliget av denne etter fødselen.

Fosterets bevegelser blir stadig bedre koordinert ettersom nye nervetråder sammenbindes i et nettverk. Fingerneglene dekker snart fingertuppene.

Det viktige stoffet surfaktant dannes i lungene. Det er dette som gjør at lungene ikke kollapser når barnet puster ut, men sørger for at noe luft alltid blir igjen. Mangelen på surfaktant er blant de største utfordringene når barn er født for tidlig, men blir barnet født nå, vil det kunne overleve. De yngste barna som har overlevd for tidlig fødsel, var omtrent 23 uker gamle. Det beste er likevel å forbli i livmoren til svangerskapet er fullgått. Ved begynnende for tidlig fødsel, settes en sprøyte med kunstig surfaktant inn til barnet for å modne lungene litt raskere. 

15 kommentarer

Malin - mamma til en prins

23.05.2012 kl.05:29

Spennende! 10 kg er ikke mye! :-)

Jeg gikk opp 40!!!!!!!! Forbanna mye vann i kroppen + litt usunn mat ;)

Kos deg masse :-))

Iselin - mamma og gravid

23.05.2012 kl.08:34

Gratulerer så mye med uke 23 :D

lillesmamma

23.05.2012 kl.12:39

Spennende :D Nyt graviditeten, det er en helt fantastisk tid :)

Monia - mamma till Tuvalie

23.05.2012 kl.14:15

Vill du hjälpa mig att rösta på min dotter i fototävlingen vi är med i? :) Det är hon som ligger på min sambos arm. Vi är nummer FYRA (4) tack på förhand!

Här röstar du: http://oliviasfotoblogg.blogg.se/2012/may/dags-att-rosta-pa-din-favorit-bild-i-fototavl.html

ALLA SOM RÖSTAR FÅR SÅKLART EN LÄNK HOS MIG SOM TACK FÖR HJÄLPEN :)

Lilletrille2012

23.05.2012 kl.14:25

Herlig å ha kommet så langt i svangerskapet :) Nå er det ikke så lenge til dere holder den lille jenta/gutten i armene deres :D

KarinaSE

23.05.2012 kl.16:50

10 kilo er ikke mye. På de 2 første trimesterene skal man ha lagt på seg mellom 7-10 kilo. Så du er akkuratt der du skal være :) vær stolt over kroppen din !

Jeg har dessverre lagt på meg litt lite og jeg er i uke 26, og derfor får jeg ekstra oppfølging. men lille vennen min, har lagt på seg riktig :)

Veronika Moen

24.05.2012 kl.18:11

Malin: Hehe,har jo enda igjen 16 uker så det kan nok bli noen kilo til ja;-) Men men,så lenge man er motivert til å trene det vekk etterpå så er det ingen sak:) Takk for det,kos deg i sommervarmen du også! ;-)

Veronika Moen

24.05.2012 kl.18:12

Iselin: Tusen takk!;-P

Veronika Moen

24.05.2012 kl.18:12

lillesmamma: Ja,veldig!;-) Jeg nyter det til det fulle...ukene går veldig fort merker jeg!:-)

Veronika Moen

24.05.2012 kl.18:13

Lilletrille2012: Det er sant,24 uker i dag;-) Nei,det er det sannelig ikke...ikke til dere heller!;-)

Veronika Moen

24.05.2012 kl.18:16

KarinaSE: Nei,jeg vet...det er bare andre som synes det er mye og gir meg kommentarer som at det gikk de opp i HELE sitt svangerskap! Man blir liksom så vurdert ang vekta hele tia når man er gravid...det er man jo ikke vant til fra før av.Men jeg storkoser meg og viser meg fram,jeg er stolt av å gå gravid!;-) Lykke til med vekta og graviditeten din! <3

Lilletrille2012

24.05.2012 kl.18:49

Merker at vekta får mye oppmerksomhet av venner og familie, og alle andre egentlig :P De fleste som spør meg om graviditeten starter med å spørre "har du gått opp mye hittil da??". Virker som at noen ser på det som en konkurranse. Når jeg sier 6kg får jeg enten høre "OI...d va jo veldig mye da", noen har tilogmed sagt at jeg har gått opp aaaalt for mye med tanke på at jeg allerede har noen kg for mye, selv om legen er storfornøyd med vektoppgangen min. Eller så får jeg høre "ååh, jeg gikk opp 15-20kg jeg" i en litt sur tone. Synd at vekta får mer oppmerksomhet enn selve graviditeten.

Veronika Moen

25.05.2012 kl.11:54

Lilletrille2012: Helt enig. Det skal være en konkurranse om å nærmest være tynnest mulig gjennom hele greia synes jeg! Det er jo helt sykt! Både jordmor og legen min synes jeg har en stabil og flott vektøkning og er akkurat der jeg skal ligge...både jeg og babyen. Allikavell synes jeg hele den greia med vekta tar altfor mye fokus...det viktigste er at vi trives selv og at man er motivert til å trene å gjøre noe med saken senere.Jo lengre tid det går etter fødselen,jo verre er det finne motivasjon til å trene det overflødige bort også. Vi er begge fornøyde,vi driter i de andre vi,hihi:-P
Hva man legger på seg, og når man legger på seg er helt individuelt, jeg la på meg plutselig en hel haug med kilo de siste ukene jeg, når jeg trodde jeg hadde klart å lurt meg unna :p Er jo det samme hvor mye man legger på seg (om man ikke er alvorlig overvektig) så lenge babyen og mor har det bra! Det meste renner av når man ammer så :)

Veronika Moen

25.05.2012 kl.22:39

tollanguro: Kunne ikke ha sagt det bedre selv! ;-)

Skriv en ny kommentar

Veronika Moen

Veronika Moen

24, Trondheim

Hei! Jeg er ei jente på 24 år,kommer fra Trondheim. Har en enorm skrivetrang så her i bloggen kan du lese om min hverdag hvor jeg skriver åpenthjertig om alt og ingenting. Jeg har endelig blitt gravid etter flere år`s prøving så jeg kommer til å skrive en del om min graviditet og om den fryktelige lange reisen dit. Jeg og min kjære gleder oss kjempemye til vårt lille nurk kommer i september. Mote,interiør,foto og andre ting jeg brenner for,sniker seg også inn rimelig ofte. For spørsmål,send meg en mail på: veropia@msn.com

bloglovinBlogglistenKategorier

Arkiv

hits Del